søndag 6. september 2015

Bacon og potet "pai"


Idag hadde vi bacon og potet "pai" til middag, utrolig godt. Og ganske enkelt å lage. Vi brukte for det meste ingridienser fra grønnsakshagen, pluss kjøtt. Neste gang blir det kansje kjøtt vi selv har slaktet eller tilberedt.
Først legger du bacon eller flesk som vi brukte, i en kakeform. Prøv å legg dem slik at de ikke går for mye over hverandre slik at det blir ett tykt lag med kjøtt på midten, men at det blir sånn noenlunde jevnt og at de krysser hverandre.


Så legger du lag med poteter ett godt stykke opp, jeg brukte 3 poteter. Dette topper du med løk, hvitløk og krydder.


Så tok vi ett lag med elgkjøtt, men du kan bruke hva som helst selvfølgelig, ekstra bacon her er også sykt godt.


Avslutter med ett nytt lag potet før jeg brettet flesket over alt sammen. Hadde vi hatt mer flesk eller bacon hadde jeg brettet dem slik at det ikke var åpning mellom sleisene med flesk.


Så la jeg en liten asjett over for å presse ned fleske slik at det ikke vridde seg under stekingen. Satt det på rist med en skål under for å samle opp vesken som rant ut. 225 grader i 1,5 - 2 timer.


Og vips så var det ferdig. Ett helt måltid i en pai/kake eller hva du vil kalle det for. Det er forresten også utrolig godt om du tar litt revet ost mellom lagene, men nå hadde vi ikke ost i hus idag, så får heller gjøre det neste gang.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar