mandag 3. august 2015

Vaktel hus del 2

Idag var det taket sin tur, og inngangspartiet. Ble ikke helt ferdig da, tok en litt rolig dag i dag. Og noen problemer som måtte løses. Siden det kommer torvtak så blir det fort veldig høyt, og vi vil jo se mest mulig av grønnsakshagen fra stuevinduet også.


 Mer enn dette ble vell ikke gjort på selve taket, iallefall ikke fysisk. Men planen er nesten klar nå , så blir kjekt å få til siste rest.

 Dør må vi også ha, og isolert selvfølgelig, håper bare den passer, siden vi bruker resirkulert material blir ikke alle mål helt nøyaktige altid, så mange aerodynamiske vegger og vinkler, men det gir jo bare en større utfordring.
Og der var luken på plass. Den skal festes med bjørnelåser for å kunne ta ut den delen ved rengjøring. Selve luken til vaktelen kommer senere. Den hvite baljen som er gravd ned skal brukes til sandkasse som de kan kose seg i og så har vi plantet en einebærbusk også som forhåpentligvis vokser seg stor og gir mye ly og godt gjemmested. Det som du ikke ser er at under selve huset er det ett rom de kan gjemme seg i skyggen som også er tilgjengelig om vi skulle hente egg der.
Nærmer seg veldig at selve fuglene kommer i hus nå. Vaktel kyllinger er bestilt også. 15 stykk. så får vi håpe det er flest høner. Hanene blir nok slaktet for å få en hane fra en annen flokk så vi slipper innavl. Så da blir det fest måltid for å feire at vaktelene har kommet inn i garden sin.
Har du smakt vaktel? Og har du en god oppskrift å dele med oss?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar