fredag 7. august 2015

Viste du dette om vaktel?

Ett vaktel egg er 1/5 av ett hønseegg. Men når det gjelder næringsstoffer så inneholder det mye mer enn ett hønse egg. Det har faktisk 3-4 ganger så høyt næringsinnhold som ett vanlige egg. Ett høyt innhold av omega 3 og 6, og 5 ganger så mye jern og kalium som ett vanlig hønseegg.


Den Franske legen Dr JC Truffier brukte vaktel egg for å behandle impotens og alergier. Det samme gjore de i Kina og egypt. Og mange andre helse fremmendeeffekter har det også. Hjelper mot migrene, styrker imunforsvaret, forebygger hjertesykdommer og overvekt for å nevne noe. Så istede for kosttilskudd i tablettform så hvorfor ikke nyte vaktel egg til frokost? Små smakfulle sunnhetsbomber som blir flittig brukt i gourme resturanter og finere selskap. Ja til og med slotte koser seg med vaktel egg og vaktel. :)

Viste du også at en vaktel legger nesten like egg? Man kan nesten se på eggene hvem som har lakt dem. Derfor legger de som regel eggene overalt, eller ikke overalt, men der de selv mener eggene er best kamuflert for rovdyr. Og de kjenner igjen eggene sine også. De er nå litt smarte også disse små.
På nettet kan du finne utallige utenlandske behandlinger med vaktel egg, men det får du finne selv. :) Jeg er ikke noen lege eller behandler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar